AMSTERDAM - Het textielhuis Authentic Brands bezit sinds kort eigendomsrechten om de afbeelding van Marilyn Monroe te drukken op verschillende textielproducten. Jamie Salter, oprichter van Authentic Brands, kocht de eigendomsrechten voor ongeveer 23 miljoen euro.

Jamie Salter wil met zijn net verworven rechten onder andere een lingerie- en make-uplijn op de markt brengen. Hoewel Salter 23 miljoen euro betaald om gedeeltelijk eigenaar te worden van het Marilyn Monroe-merk, is hij niet in het bezit van alle foto’s van de seksbom.Zo bezit Salter alleen afbeeldingen van Monroe’s ogen en lippen en niet de alom bekende foto van Marilyn Monroe met opbollende jurk.

Overleden sterren

Jamie Salter richtte Authentic Brands op om geld te verdienen aan de reputaties van overleden sterren. Eerder deed hij dit al met de eigendomsrechten van Bob Marley. Zo bracht hij onder het merk House of Marley onder andere koptelefoons en een ‘ontspanningsdrankje’ op de markt. 

Overleden sterren

Er is grof geld te verdienen met de merchandising van overleden sterren, zo meldt de Amerikaanse website Bloomberg Businessweek. Alleen al in de Verenigde Staten zou hier jaarlijks ruim 1,6 miljard euro in omgaan.