AMSTERDAM - Volgens tijdschrift Linda zijn de meeste vrouwen liever slim dan mooi. Slechts 20 procent geeft meer om het uiterlijk dan om intelligentie.

Ruim 1200 vrouwen deden mee aan het online onderzoek van Linda. Uit de Liever Slim dan Mooi-test blijkt dat maar liefst 80 procent daadwerkelijk liever slim dan mooi is.

Het gemiddelde cijfer dat de ondervraagden zichzelf gaven is een 7,5. Hun uiterlijk kreeg een veel lager cijfer, zo beoordeelden ze hun looks gemiddeld met een 6,9.

Vrouwen geven zichzelf niet snel een hoog rapportcijfer. Zo gaven maar 6 van de 1200 ondervraagden zichzelf een 10 voor hun uiterlijk. Slechts 21 respondenten beoordeelden hun IQ met een 10.

BN'ers

Linda voelde tijdens de première van Sonny Boy een aantal bekende Nederlanders aan de tand met de vraag 'Ben jij liever slim dan mooi?'

Fajah Lourens is liever mooi, Jennifer Hoffman en Jennifer Ewbank zijn liever slim en Sylvana Simons wil en is het naar eigen zeggen allebei, maar vertelt dat 'mooi niets met uiterlijk heeft te maken'.