AMSTERDAM - Make-up merk MAC Cosmetics brengt begin 2011 een nieuwe cosmeticalijn op de markt speciaal voor de Indiase, Spaanse en Oosterse huidskleur. Deze huidtinten hebben volgens MAC een gelige ondertoon waardoor reguliere make-up vaak niet mooi staat.

Zo kunnen foundations bedoeld voor de blanke huid bij vrouwen met een olijfkleurige huidskleur grijsachtig uitpakken.

De collectie bevat onder meer een foundation met een gelige ondertoon, een roze lippenstift en heldere kleuren oogschaduw. Bollywood


MAC werkte voor de nieuwe lijn samen met Mickey Contractor, de make-upartiest van de sterren in Bollywood. “Ik voel aan wat Indiase vrouwen nodig hebben. Pigment en verkleuringen van de huid rond de mond en onder de ogen is een groot probleem bij deze vrouwen."

"Het is dus heel belangrijk om een goede concealer te ontwikkelen”, aldus Contractor tegen Stylelist. De make-upartiest geeft aan dat vrouwen uit Mediterrane landen en het Midden-Oosten vaak met dezelfde problemen kampen.

Symbolisch


Alle make-upproducten van de nieuwe lijn hebben Indiase namen meegekregen, zoals Viva (trouwen), Jaan (mijn leven) en Athma (ziel).

Ook over de kleuren van de collectie is goed nagedacht. Zo staat de felroze kleur, die verwerkt is in de oogschaduw, symbool voor het koningschap.