PARIJS - Het Franse model Isabelle Caro woog 31 kilo en was 1,64 meter toen ze zich in 2007 door de befaamde Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani naakt liet fotograferen voor een shockcampagne tegen de ziekte anorexia.

De website 20min.ch berichtte woensdag dat het 28-jarige model al op 17 november is overleden in een ziekenhuis in Tokio, waar ze twee weken eerder met longontsteking was opgenomen.

Over de campagne zei ze ooit: ''Ik heb besloten mee te doen met deze campagne om jonge meisjes te waarschuwen voor de gevaren van de dwang, de opgedrongen voorwaarden van de mode-industrie en de verwoestingen van anorexia. Het doel is om te choqueren via de emotie.''

'Ziek in haar hoofd'

Toscani zei in een reactie op haar overlijden dat ze een zeer ziek meisje was maar ''meer ziek in haar hoofd dan in haar lijf'', zoals alle mensen die aan deze ziekte lijden, aldus de fotograaf in Italiaanse media.

Caro leed al sinds haar dertiende aan anorexia. Twee jaar geleden kwam haar biografie uit getiteld Het kleine meisje dat niet dik wilde worden. Volgens Caro lag de oorzaak van haar ziekte in een moeilijke jeugd.

Isabelle Caro overleden