AMSTERDAM - November was een goede maand voor de verkoop van schoenen, met name snowboots en andere warme winterschoenen vlogen over de toonbank.

Er werd een omzetstijging van 22 procent genoteerd ten opzichte van november 2009 in de schoenverkoop, zo meldt brancheorganisatie CBW-Mitex. Vorig jaar was er nog sprake van een omzetdaling van 13 procent in diezelfde branche.

De winkelomzetten lagen in de mode afgelopen november 16 procent hoger dan in dezelfde maand in 2009. Alle denkbare soorten schoeisel werden beter verkocht. Vooral snowboots, maar ook laarzen gevoerd met bont en vacht werden goed verkocht.

De omzet in damesschoenen steeg met bijna een kwart en de verkoop van herenschoenen steeg met bijna 18 procent. Ook in de kinderschoenen was er een verkoopstijging merkbaar.

Kleding

Naast schoenen, draaide ook de rest van de modebranche goed. De relatief vroege val van sneeuw, zorgde ervoor dat er veel jassen, mutsen, handschoenen en shawls werden verkocht. Zo werden dames- en herenmode bijna 17 procent beter verkocht dan in 2009.

Opgeteld was er in november een omzetstijging van gemiddeld 16 procent ten opzichte van 2009, zo meldt Textilia.