AMSTERDAM - Elle India maakte het gezicht van Aishwarya Rai, de Bollywood actrice die op de cover staat van het januarinummer van het modetijdschrift, blanker. De fans zijn boos en men vermoedt dat de actrice actie zal ondernemen.

Het viel fans van Aishwarya Rai op dat er een groot verschil was tussen de kleur van haar gezicht op de cover en haar echte teint en zij spreken van racisme.

Rai houdt zich momenteel voornamelijk bezig met de ziekte van haar vader, maar was nogal geschokt toen ze erachter kwam dat de foto is bewerkt. “Aishwarya’s eerste reactie was ongeloof", vertelt een bron die dichtbij de actrice staat tegen Mumbai Mirror.

Erkenning

De bron voegde daaraan toe dat Rai niet kon geloven dat dit soort dingen in deze tijd nog gebeuren.

“Niet in deze tijd waar vrouwen erkend worden op basis van hun verdiensten en niet op basis van hun huidskleur. Op dit moment controleert ze de bewering dat haar huid witter is gemaakt. Als hier daadwerkelijk bewijs van is, komt ze waarschijnlijk in actie", zo meldt de bron.Eerdere beschuldigingen

Het is niet de eerste beschuldiging van racisme tegen Elle. In het oktobernummer werd de Afro-Amerikaanse actrice Gabourey Sidibe afgebeeld met een veel lichtere huidskleur. Elle beweerde destijds de huidskleur van Sidibe niet bleker te hebben gemaakt dan bij andere modellen.

Niet alleen Elle rommelt met huidskleuren, zo maakte cosmeticamerk L'Oréal in 2008 het gezicht van Beyoncé blanker voor een reclamecampagne waar de zangeres het gezicht van was.