AMSTERDAM - Na de drukte in de winkels vlak voor Kerst, starten winkeliers op Tweede Kerstdag met de uitverkoop. Dit zorgde in Londen voor extreme drukte en voor een recordbedrag aan verkochte spullen online.

Miljoenen koopjesjagers stroomden zondag naar de stad. Sommigen stonden zelfs 's nachts al in de rij voor de beste koopjes, nu winkeliers hun waar met 75 procent korting weg doen.

Luxewarenhuis Selfridges claimt dat er op Eerste Kerstdag om half twaalf 's avonds al mensen in de rij stonden bij de winkel in Oxford Street. Toen de winkel bijna open ging, stonden er maar liefst 8.000 mensen in de rij, vergeleken met 2.000 shoppers vorig jaar.

De handtassen- en schoenenafdeling voor vrouwen waren het populairst en zorgden voor een omzet van omgerekend 1,4 miljoen euro in de eerste drie uur nadat de winkel haar deuren opendeed.

Records

Ook online werden er nieuwe records gevestigd, zo werd er op internet voor een totaalbedrag van 379 miljoen euro gekocht. Volgens Daily Mail een bedrag dat in januari zal oplopen tot 4,5 miljard euro, vergeleken met 493 euro vorig jaar.

Onderzoek uitgevoerd in opdracht van vergelijkingssite Kelkoo vertelt dat dat bedrag in fysieke winkels in januari op zal lopen tot 26,4 miljard euro.

Winkeldrukte