AMSTERDAM - De gemiddelde vrouw spendeert in haar leven omgerekend 31.000 euro aan haar kapsel. Daarnaast gaat een jaar verloren aan het in model brengen van het haar.

De 31.000 euro gaat op aan haarproducten en het laten knippen, kleuren en stylen van het haar, zo blijkt uit een poll, uitgevoerd onder 3.000 vrouwen in opdracht van een haarstylist.

De obsessie die een vrouw met haar kapsel heeft en de tijd die zij er 's ochtends aan besteedt, zorgt ervoor dat gemiddeld 40 procent tenminste twee keer per jaar te laat op kantoor komt. Een kwart van de ondervraagden geeft liever geld uit aan haar haar dan aan eten.

Bij een op de drie vrouwen duurt het gemiddeld 40 minuten voor hun kapsel klaar is voor een avondje uit. Daarbij hebben de meeste vrouwen tenminste drie verschillende 'styling tools' in huis, van borstels tot stijltangen en föhns, terwijl sommigen er zelfs meer dan vijf bezitten.

Haarproblemen

Het meest voorkomende haarprobleem is pluizige en ontembare lokken, gevolgd door beschadigd en te dun haar.

Ook mannen spenderen meer tijd en geld aan hun haar, zo meldt Daily Mail. Zo geeft een op de vijf tot 35 euro per maand uit aan producten en kappers.