AMSTERDAM - De uit Amerika afkomstige Dental Facelift zou de oplossing zijn voor de facelift. De behandeling wordt uitgevoerd zonder te opereren en zou er, naast een perfecte rij witte tanden, voor zorgen dat de patiënt er tien jaar jonger uitziet.

De procedure bestaat uit vier stappen, waarbij gebruikt wordt gemaakt van het fineren van de tanden met een dun laagje porselein. Een methode die veel gebruikt wordt door cosmetisch tandartsen. De dunne laagjes porselein worden over alle tanden, onder en boven, geplaatst om het gezicht subtiel te 'hervormen'.

"Wanneer iemand ouder wordt, worden de tanden minder mooi en verandert de stand van de kaak, waardoor de ruimte tussen de neus en kin kleiner wordt en het onderste gedeelte van het gezicht omlaag zakt. Dit zorgt ervoor dat de proporties in het gezicht veranderen en dat het er verslapt uitziet", legt Mervyn Druian uit, cosmetisch tandarts en de eerste die de Non-Surgical Smile Lift uitvoert in Engeland.

Volgens Druian is het de nieuwe oplossing voor het corrigeren van een aantal punten in het gezicht. "Fineringen kunnen het hele gezicht liften", aldus Druian. "Wanneer er bijvoorbeeld fineringen worden geplaatst op de achterste kiezen, worden de wangen iets breder en iets omhoog geduwd."

Risico's

Verschillende experts zijn minder enthousiast over de methode en waarschuwen voor de risico's die de fineringen met zich mee brengen, zo meldt Daily Mail.

"Het plaatsen van fineringen kan gevoelige tanden veroorzaken, dode zenuwen of het verliezen van tanden. We zien deze problemen bij mensen die 'smile makeovers' ondergingen in de tachtiger en negentiger jaren", zo vertelt Irfan Ahmad, expert op het gebied van esthetische tandheelkunde.

De non-operatie kost omgerekend ongeveer 7.100 euro.