AMSTERDAM - De 24-jarige Filippijnse modeblogger Bryan Boy verdient omgerekend meer dan 75.000 euro per jaar. Dit verdient hij met de advertenties op zijn site, maar hij krijgt ook betaald om naar evenementen te komen.

Bryan Grey-Yambao krijgt zoveel uitnodigingen dat hij kan kiezen naar welke evenementen hij wel en niet wil. “Maar als het iets of iemand is die ik steun, vraag ik natuurlijk geen vergoeding. Het gaat mij niet om het geld, maar om het krijgen van materiaal en inhoud voor mijn blog”, aldus Bryan Boy tegen The Cut. Onlangs zat Bryan Boy nog in de jury van een blogcontest voor het Amerikaanse bedrijf Sunglass Hut. Hierbij werd een winnaar gekozen die fulltime voor de website van het bedrijf mag bloggen.

Bryan Boy noemt het een geweldige kans voor de winnaar om exclusief te mogen schrijven voor de website van Sunglass Hut, maar hij vindt het niks voor zichzelf. Hij houdt namelijk teveel van de vrijheid die hij nu heeft met zijn eigen blog.

Anna Wintour


Hoogtepunten uit Bryan Boy’s carrière zijn de tas van Marc Jacobs die naar hem werd vernoemd en zijn front-row plek naast Anna Wintour tijdens een show van Dolce & Gabbana, ook al praatte Wintour niet met hem.

“Maar ze mailde me twee weken later en we werkten samen aan de fotoshoot voor de maartuitgave van Vogue”, aldus Bryan. Bijna een jaar later tikte Bryan Wintour op haar schouders. “Oh, jij bent het. Het waren geweldige foto’s, bedankt dat je dit gedaan hebt”, zei Wintour toen tegen hem.Krankzinnige ambitie


Bryan vertelt ook tegen The Cut dat hij nooit naar New York zou verhuizen. “Mensen zijn nooit gelukkig daar. Er heerst daar een krankzinnige ambitie en een eindeloos verlangen om altijd maar hogerop te komen.” Wel denkt hij erover na om naar Zweden te verhuizen, om bij zijn vriend te kunnen zijn.