AMSTERDAM - Topmodel Gisele Bündchen lanceerde onlangs haar eigen kinderserie. Het gaat om een milieuvriendelijke animatieserie, genaamd Gisele & the Green Team, waarin het supermodel jonge kinderen inspireert om zuinig met de aarde om te gaan.

De show is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Bündchen, AOL en A Squared Entertainment. De première van de eerste uitzending vond dinsdag plaats op de website AOLkids.

Op deze website zullen uiteindelijk alle 26 afleveringen van Gisele & the Green Team te zien zijn, aldus Stylelist.Planeetreddende helden


De show gaat over een groep van vijf modellen die overdag werken als supermodel, maar ’s nachts planeetreddende helden zijn. Naast de uizendingen op AOLkids, heeft het programma ook een eigen website.

Hierop staan 'groene' spelletjes, kunnen kinderen milieuvriendelijk shoppen en leren over milieuproblemen. Tevens is er een speciale meisjeshoek waar jonge meiden over hun innerlijke en uiterlijke schoonheid kunnen leren.Gezondere leiders


”Er is een belangrijke connectie tussen kinderen en het beschermen van de aarde. Met Gisele & the Green Team hopen we niet alleen jonge meisjes belangrijke dingen te kunnen leren over milieuproblemen, maar hopen we ze ook een stukje zelfvertrouwen mee te kunnen geven. Door zulke programma’s te maken zullen zij sterkere en gezondere leiders zijn in de toekomst”, aldus Bündchen. Het topmodel spreekt niet de stem voor haar eigen animatiefiguur in de serie in.