AMSTERDAM - Dinsdagavond tijdens de uitreiking van de jaarlijkse British Fashion Awards nam Phoebe Philo de award voor Ontwerpster van het Jaar mee naar huis. De Nederlandse Lara Stone mag zich een jaar lang beste model noemen.

Tijdens de British Fashion Awards worden elk jaar de besten in de wereld van de Londense stijl geëerd. Dit jaar nam Phoebe Philo, ontwerpster van luxe modelabel Celine de felbegeerde award voor Ontwerper van het Jaar in ontvangst.

Het Nederlandse topmodel Lara Stone won de Model van het Jaar Award en de Britse it-girl Alexa Chung ging naar huis met de Style Award, zo meldt Style.

Andere prijzen

De prijs voor Designermerk van het Jaar ging naar Mulberry en Nicholas Kirkwood mag zich Accessoire Ontwerper van het Jaar noemen. De Digitale Innovatie Award ging naar het modelabel dat bekend staat om de trenchcoat, Burberry.

Ook de in februari overleden Lee Alexander McQueen kreeg een award op zijn naam, hij werd geëerd met de prijs voor Uitzonderlijke Prestatie. Volgens de organisatie was er maar één ontwerper die die prijs duidelijk verdiend had.

British Fashion Awards