AMSTERDAM - Prins William en Kate Middleton kozen modefotograaf Mario Testino om hun officiële verlovingsfoto’s te portretteren. Testino maakte eerder al een gedenkwaardige portretserie van Prinses Diana.

Een bron in het Koninklijke huis bevestigt dat Mario Testino vorige maand een serie foto’s maakte van het koppel om de verloving van Prins William en Kate Middleton te onderstrepen.

De foto’s worden waarschijnlijk later deze maand onthuld. Stijlicoon Diana

“Het is interessant dat prins William koos voor fotograaf Mario Testino, nadat zijn moeder dit ook deed voor haar huwelijk. Waarschijnlijk is dit opnieuw een manier om zijn moeder bij de verloving te betrekken'', zegt Hilary Alexander, moderedacteur van Telegraph.Testino wordt geëerd om de meest gedenkwaardige foto’s van Prinses Diana die hij maakte voor het tijdschrift Vanity Fair in juli 1997, een maand voordat Lady Di omkwam tijdens het auto-ongeluk in Parijs.

Prinses Diana was mede dankzij haar zoons erg enthousiast over de foto’s. ''Prins William en prins Harry vonden de foto's geweldig, omdat hun moeder op de foto's heel natuurlijk over kwam'', aldus modefotograaf Testino zelf.