AMSTERDAM - Een op de drie vrouwen boven de 40 maakt zich zo druk om haar uiterlijk dat zij plastische chirurgie overweegt, zo blijkt uit nieuw Brits onderzoek. De gemiddelde vrouw vindt dat 52 de beste leeftijd is voor een cosmetische ingreep.

Als geld geen rol speelt, zou een op de vijf vrouwen tussen de 40 en 60 een facelift ondergaan om de tekenen van het ouder worden te doen verdwijnen, zo blijkt uit onderzoek, uitgevoerd onder 3.000 vrouwen tussen de 40 en 65 jaar oud.

Bijna een derde van de ondervraagden, 29 procent, geeft aan liever 20 jaar jonger te lijken dan miljonair te zijn.

Onder degenen die positief tegenover een cosmetische ingreep staan, zou een kwart voor een oogcorrectie kiezen om rimpels minder opvallend te maken. 29 procent zou voor een buikwandcorrectie gaan.

Botox

Van de vrouwen die niet onder het mes zouden gaan, geeft 29 procent aan botox nodig te hebben om er jong uit te blijven zien, zo meldt Daily Mail.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat vrouwen tussen de 40 en 60 gemiddeld omgerekend 162 euro uitgeeft aan anti-verouderingscrèmes. Daarnaast is het aantal cosmetische ingrepen in vergelijking met de vorige generatie verdubbeld, zo blijkt uit een andere recentelijke studie.