AMSTERDAM - De winkelstraat Bleecker Street is na het chique Fifth Avenue en Madison Avenue de duurste straat van New York. De huur voor commerciële doeleinden gaat zelfs aan die van Bond Street in Londen en de Champs-Élysées in Parijs voorbij.

Na een grote vastgoeddeal mag Bleecker Street, de straat die ooit alleen gevuld was met antiekwinkels, lunchcafés en wasserettes, zich voortaan derde duurste straat van New York noemen.

Deze week werden er drie panden verkocht voor omgerekend meer dan 25 miljoen euro, ofwel 54.009 euro per vierkante meter. De enige winkelpanden die voor meer verhuurd worden of te koop staan sinds 2003, staan op Fifth of Madison Avenue.

De panden zijn bestemd voor winkels van Burberry en Michael Kors. Ook Ralph Lauren, Tommy Hilfiger en Juicy Couture hebben een adres op Bleecker Street. Modeontwerper Marc Jacobs, die in 2001 huisvestte in de inmiddels dure straat, heeft zes winkels in de buurt.

Hoge huizenprijzen

De buurt was al een van de duurste buurten qua huizenprijzen. Volgens Kevin Corner, directeur van een vastgoedhandelaar, was het een kwestie van tijd voor de winkelprijzen ook omhoog zouden schieten.

Omdat er steeds rijkere huizenkopers in de buurt gaan wonen, zal het niet lang duren voordat de 54.009 euro per vierkante meter slechts een koopje is, zo meldt New York Daily News.