AMSTERDAM - Designer Tom Ford is voor de maand december gastredacteur van de Franse Vogue. Voor een fotospread in het tijdschrift kiest de ontwerper voor een bijzonder gewaagde fotosessie: een bejaard stel in pikante poses.

Het seniorenkoppel  staat in de zeven pagina’s tellende spread model voor verschillende sieraden, zo meldt Styleite.

Het duo toont de juwelen in pikante poses, waaronder een houding waarbij de man naar de borsten van de vrouw grijpt en een pose waarbij de vrouw in het achterwerk van de man ‘bijt’.

Passie en verlangen

De passionele fotoreeks is een reactie van Ford op de relatief jonge modewereld: ‘Ik word moe van de jeugdige cultuur. De hele samenleving is geobsedeerd door ouder worden, rimpels en grijs haar''

''De maatschappij verafschuwt het, maar ik vier het. Voor deze juwelensessie had ik een man en vrouw in gedachten die al heel lang samen zijn, maar voortdurend naar elkaar verlangen en elkaar altijd trouw zijn.''

Fascinatie

Tom Ford zegt gefascineerd te zijn door vrouwen als Diana Vreeland, Georgia O’Kleeffe en Louise Bourgeouis. Vrouwen die volgens de ontwerper het ouder worden juist accepteren. Ford wist al eerder te choqueren toen hij in dezelfde Vogue een foto toonde van zichzelf, innig zoenend met fotograaf Terry Richardson.