AMSTERDAM - Ondergoed met leer, ritsen en extra bandjes doet het goed deze kerstdagen. In Engeland krijgen winkels de op bondage geïnspireerde lingerie niet aangesleept en blijkt het de meest populaire lingerie om tijdens de feestdagen cadeau te doen.

Geïnspireerd door de podiumoutfits van artiesten als Rihanna, Cheryl Cole en Lady Gaga, zijn veel vrouwen bereid om honderden euro's neer te leggen voor lingerie met een fetish-achtige uitstraling.

De Engelse lingeriemarkt is goed voor omgerekend 3 miljard euro, vrouwen investeren meer dan ooit in een luxe setje. Volgens warenhuis Selfridges spendeert de gemiddelde vrouw dit seizoen 20 procent meer aan de meer riskante en gewaagdere merken.

Geen witte Kerst

"De verkoop van de meest sexy ontwerpen is al met 50 procent gestegen en we voorspellen dat het geen witte Kerst wordt dit jaar. Het wordt zwart zijden met een leren randje", zo meldt Helen Attwood, hoofd inkoop lingerie bij Selfridges aan The Telegraph.

Marlies Dekkers, koningin van de kinky lingerie op eigen bodem, speelt al jaren in op de trend en ontwierp dit jaar speciaal voor de Bijenkorf een kerstcollectie.