AMSTERDAM - Escada vroeg Jonathan Saunders een collectie te ontwerpen voor de sportlijn van het modehuis. De Schotse ontwerper presenteert de collectie als onderdeel van Escada’s resortcollectie volgend jaar juni in Londen en Parijs.Het is vrij opvallend dat Escada de populaire Saunders vraagt voor het maken van een nieuwe collectie. Het merk is vorig jaar oktober failliet verklaard, daarna is het kocht miljonairsdochter Megha Mittal het op.

Zij probeert het merk een nieuw leven in te blazen met verschillende strategieën. Saunders hiervoor inzetten lijkt een goede keus, warenhuizen Harrods en Selfridges hebben al toegezegd de nieuwe lijn te zullen verkopen.

Saunders is zelf enorm blij met de samenwerking. "Ik denk dat dit een goede samenwerking is. Mijn lijn staat voor een koele vrouwelijkheid, is relaxed chique, heeft moderne lijnen en zit vol kleur", aldus de ontwerper tegen Women's Wear Daily.Kleuren en prints

Saunders staat vooral bekend om zijn vele gebruik van kleur en prints in zijn collecties, de vormen zijn vooral simpel.

De ontwerper is zo populair dat hij onlangs ook door de Britse modeketen Topshop werd gevraagd voor een exclusieve collectie.