AMSTERDAM - Vrouwen die tijdens de feestdagen een compleet nieuwe kledingset aanschaffen, zijn hier gemiddeld 225 euro aan kwijt. Dit blijkt uit een Brits onderzoek, gehouden onder 3.000 vrouwen.

Ongeveer een vijfde van alle ondervraagde vrouwen koopt speciaal voor de feestdagen een compleet nieuwe outfit speciaal. Zij zijn ongeveer 80 euro kwijt aan een feestjurkje, terwijl ze gemiddeld 45 euro opmaken aan een nieuw paar schoenen.

Daarnaast kunnen schoonheidsbehandelingen, sieraden en kappersbezoekjes het bedrag nog flink omhoog halen, zo meldt Daily Mail.

Geld besparen

Toch zijn er ook vrouwen die zoveel mogelijk geld proberen te besparen. De gemiddelde Britse vrouw bezoekt rond Kerst ongeveer twee feestjes. 84 procent van deze vrouwen draagt dezelfde outfit naar beide gelegenheden om geld te besparen. Een derde van de vrouwen trekt een feestjurkje van vorig jaar uit de kast. 


Ruim 17 procent van de ondervraagden geeft toe een nieuw jurkje te kopen en de prijskaartjes eraan te laten om het de dag ná het feest te ruilen in de winkel.

Kledingstress treedt ook op, vooral als het gaat om het geven van een eigen feest. Daarnaast is het jaarlijkse kerstfeest op kantoor vaak een reden tot paniek, meer dan de helft van de vrouwen weet dan niet wat ze aan moeten trekken.