AMSTERDAM - De Amerikaanse ontwerper Alexander Wang timmert nog niet zo lang aan de weg, maar is nu al zo groot dat hij genoodzaakt is een directeur aan te nemen. Wang koos voor Rodrigo Bazan, die ervaring opdeed als vicedirecteur bij Marc Jacobs.

"Op dit moment hebben we een punt bereikt van enorme groei. Dit vraagt om een leider die ons kan begeleiden door deze fase”, aldus Wang tegen Women's Wear Daily.

Alexander Wang gelooft dat hij met Bazan de juiste keuze heeft gemaakt. “Hij geeft ons een nieuw perspectief in de modemarkt. Bazan heeft een sterke bedrijfs- en financiële achtergrond die hij combineert met zijn sluwe creatieve kant.” Emigreren

Bazan is bereid om voor zijn nieuwe baan te verhuizen van zijn huidige thuisbasis Parijs naar New York, de plek waar de studio’s van Wang zich bevinden.

Hij zal zich bezig gaan houden met de merchandising, sales en de marketing van het modehuis.

Geen onbekende

Bazan is al enige tijd werkzaam in de modewereld. Zo was hij eerder co-directeur en manager van Marc Jacobs voor Europa, het Midden-Oosten en India. Hiervoor was hij algemeen directeur van Alexander McQueen, onderdeel van de Gucci Group.