AMSTERDAM - Het kapsel van Rachel Green, het karakter dat Jennifer Aniston in de jaren negentigserie Friends speelde, is nog steeds het meest populaire kapsel. Dat blijkt uit de Grote Haar Enquête, gehouden onder 2.664 bezoeksters van mode- en beautywebsite Styletoday.

Met 26 procent is de 'Rachel' nog steeds het meest begeerde kapsel, gevolgd door de half opgestoken lokken van Brigitte Bardot, waar 20 procent van de ondervraagden op stemde. De coupe van Bardot wordt op de voet gevolgd door het haar van Marilyn Monroe, met 19 procent van de stemmen.

De minst populaire kapsels onder de geënquêteerden zijn peroxide blond met uitgroei en het matje. Ook het bloempotkapsel mag van 18 procent de bezoeksters van Styletoday nooit meer terugkomen.

Kappersbezoek

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de gemiddelde Nederlandse vrouw met de nodige regelmaat naar de kapper gaat. Zo zit de helft om de zeven weken in de knipstoel. Opvallend is dat 43 procent maar enkele keren per jaar de kapper bezoekt.

Dat cijfer is mede te verklaren door de hoeveelheid vrouwen waarvan de kapper het haar wel eens heeft verknipt. Meer dan de helft heeft dat al eens meegemaakt. Toch zegt 17 procent er niets van en huilt thuis uit. Maar 6 procent wordt kwaad in de kapsalon en 7 procent maakt de kapper zwart bij vrienden en familie.

Gewoon tevreden

Het gemiddelde cijfer dat vrouwen hun haar geven is een 7. Maar liefst 22 procent geeft aan dat haar haar elke dag 'ellendig' zit, terwijl 46 procent van de ondervraagde vrouwen 'gewoon tevreden' is over haar kapsel. Slechts 8 procent geeft aan uitermate tevreden te zijn met haar lokken.