AMSTERDAM - Coty, marktleider op het gebied van cosmetica en parfums, neemt het bekende nagellak bedrijf OPI over. Dit is Coty’s derde overname in minder dan drie weken tijd.

Eerder deze maand kocht Coty namelijk al Dr. Scheller, een Duits cosmetica bedrijf en Philosophy, een bedrijf dat gespecialiseerd is in lotions en doucheproducten voor de Amerikaanse markt.

Coty heeft op dit moment al nagellakken van cosmeticamerken Rimmel, Calvin Klein Color en Sally Hansen. Sally Hansen bezit meer dan 50 procent van de Amerikaanse cosmeticamarkt, OPI richt zich met name op het verstrekken van producten aan nagelsalons, aldus New York Times.

Gekleurde cosmetica


OPI staat bekend om de producten met bijzondere namen als Comet Loves Cupid en I’m Indi-a Mood for Love. Coty ziet met de overname de kans om de productlijn die niets met parfum te maken heeft, op te bouwen.

“We startten het bedrijf om een leidende positie in geuren te hebben", zegt Bernd Beetz, directeur van Coty. “Nu willen we werken aan een leidende positie in gekleurde cosmetica.”
 
Beetz wilde geen commentaar geven op Coty’s eventuele volgende overname. Hij zegt dat hij zich eerst wil richten op de aanwezigheid van het bedrijf in landen als China en Brazilië.