AMSTERDAM - Irina Shayk, Russisch model en vriendin van voetballer Cristiano Ronaldo, overweegt juridische stappen nadat de Spaanse variant van het tijdschrift GQ naaktfoto's van haar publiceerde in het decembernummer.

De 24-jarige Russische schone claimt gewoon ondergoed te hebben gedragen tijdens de shoot en zegt dat GQ dat in een aantal foto's zonder haar toestemming digitaal heeft verwijderd. Zo zouden drie foto's van de 14 pagina's grote spread zijn gephotoshopt.

Het tijdschrift zette het model, wel met kleding aan, op de cover met de tekst 'Wil je de meest prachtige creatie in de wereld naakt zien?' om de lezers te lokken het magazine te kopen, zo meldt Daily Mail.

Shayk tekende met het tijdschrift een contract waarin stond dat zij het uiteindelijke resultaat van de shoot moest goedkeuren voordat het gepubliceerd mocht worden. Ook hieraan heeft GQ volgens het model niet voldaan.

Slachtoffer

"Supermodel Irina Shayk is het slachtoffer geworden van 'photoshop' en contractbreuk door de Spaanse GQ", zo legt Gael Marie, van het modellenbureau Elite waarbij Shayk staat ingeschreven, een verklaring af.

"Er was een contract waarin stond dat Shayk toestemming moest geven aan GQ om het interview, de cover en alle afbeeldingen te publiceren, dat recht werd haar afgenomen. Ze was niet naakt en gaf geen toestemming voor deze afbeeldingen. Shayk zag de afbeeldingen, de cover en de titel die daar bij stond niet voor de publicatie", aldus Marie.

De cover van het decembernummer van GQ.