AMSTERDAM - Hotel Claridge's in Londen sloeg dit jaar voor de tweede keer op rij de handen ineen met de Britse ontwerper John Galliano om hun jaarlijkse iconische kerstboom te realiseren.

De grote boom, die dit jaar meer lijkt op uitvergroot koraal dan een typische kerstboom, werd onthuld tijdens een diner, gehost door model Stella Tennant en Sydney Toledano, de CEO van Christian Dior, om de opening van de nieuwe winkel van Dior in New Bond Street in Londen te vieren.

Galliano toverde de normaliter Art Deco uitziende hal van het hotel om in een paradijselijke onderwaterwereld, met zijn op de oceaan geïnspireerde ontwerp. De boom, die de naam Under the Sea draagt, bevat onderdelen als zeepaardjes, gekleurde kwallen en glinsterend koraal.


IJsboom

Vorig jaar werd Galliano voor het eerst gevraagd een kerstboom te ontwerpen. Bezoekers konden genieten van een ‘bevroren boom’ in de lobby van het luxe hotel. Die boom trok duizenden bezoekers, maar ook dit jaar worden er weer vele mode- en kerstliefhebbers verwacht, zo meldt Telegraph.

De feestelijke boom is tot 5 januari in het hotel te zien.


Foto's van de bijzondere boom.