AMSTERDAM - Brits onderzoek toont aan dat mannen niet eerst naar de ogen kijken wanneer zij een vrouw zien, maar dat juist de mond hen het eerste opvalt.

Wetenschappers aan de Universiteit van Manchester gebruikten eye-tracking software om aan te tonen dat in de eerste tien seconden waarin mannen een dame voor de eerste keer ontmoeten, ze meer dan de helft van die tien seconden naar de lippen kijken.

"Al eeuwen verven vrouwen hun lippen rood om hun aantrekkelijkheid te vergroten", zo meldt Geoff Beattie, de wetenschapper die het onderzoek leidde. "Het rood stiften van de lippen dateert uit de tijd van de oude Egyptenaren, die ook rouge gebruikten om hun schoonheid te vergroten."

Rode lippen

"Ons onderzoek toont aan dat rode lippen en mooi gevonden worden nog steeds onlosmakelijk verbonden zijn. Rode lippenstift heeft een enorme aantrekkingskracht, een die visuele fixatie significant verhoogt", aldus Beattie volgens Daily Mail.

Uit de studie kwam ook naar voren dat vrouwen die rode lippenstift dragen, al hebben zij dunne of juist volle lippen, veel aantrekkelijker worden gevonden dan vrouwen zonder lippenstift.