AMSTERDAM - De Britse modekoningin en presentatrice Alexa Chung krijgt een eigen programma op de Amerikaanse televisie. In haar programma On Thrift America, kamt zij tweedehands winkels en vlooienmarkten uit op zoek naar potentiële modeschatten.

De Britse It-Girl, een label dat zij zelf ontkent, had eerder al een programma in de Amerikaanse variant van MTV, It's On With Alexa Chung, waarin zij verschillende beroemdheden op de bank ontving. Hoewel Chung in Engeland immens populair is, werd haar programma in Amerika na twee seizoenen van de buis gehaald.

Tweedehands parels

In Thrift America, gaat Chung op zoek naar kleine pareltjes tussen de grote bergen kleding, schoenen en andere spullen in tweedehands winkels, vlooienmarkten en bij de zogenoemde garage sales. Een aantal van de plaatsen die zij zal bezoeken zijn Detroit, Nashville en Brooklyn, maar ook steden als Parijs en Londen.

Het programma zal worden uitgezonden op PBS, Amerika's best bekeken televisiekanaal. Volgens New York Times is Chung een welkome afwisseling met het programma van de Kardashian-zusjes.