AMSTERDAM - Nederlands industrieel ontwerper Marcel Wanders heeft een limited edition make-upcollectie ontworpen voor cosmeticamerk MAC.

De lijn bestaat uit zestien producten, waaronder lipsticks, lipgloss, poeders, kwasten, mascara, parfumpommade en een clutch. Het is de eerste keer dat Wanders een make-uplijn ontwerpt. Wel ontwikkelde hij onlangs een huidverzorgingslijn voor de Aziatische markt, onder de naam AQMW (Absolute Quality Marcel Wanders), zo vertelt hij aan Beautyjournaal.

In de collectie komt de stijl van Wanders duidelijk terug. De verpakkingen zijn opvallend, zwaar glanzend kunststof, geslepen als oud-Hollandse tafelpoten, of in facet als een kristal. Daarnaast zijn er magnetische sluitingen en hier en daar een embossed logo van de schedel van Wanders zelf, zijn signatuur.

Het was een grote wens van Senior Vice President van MAC Creative, James Gager om te kunnen samenwerken met Wanders.

Vermeer

De sfeer en emotie van de 17e eeuwse Hollandse schilder Vermeer stond voor deze collectie centraal. Deze schilder is een creatieve inspiratiebron die als een rode draad door Wanders’ leven loopt.

Wanders bestudeerde voor de MAC collectie de gereedschappen en gebruiksrituelen van Vermeer; van kwasten tot mengdoosjes. Zoals Vermeer met licht vrouwen tot leven kon laten komen op zijn doek, zo wilde Wanders de moderne vrouw gereedschap geven om zichzelf te verfraaien.

Wanders’ favoriete product uit de lijn is dan ook de kwast. “Dit is het juweel voor de vrouw, zoals de allerbeste kwast ook het juweel voor de schilder is”, aldus de ontwerper. Ook de lipgloss is een van zijn favorieten.

Uitverkocht

De limited edition collection by Marcel Wanders wordt op 4 december 2010 in 72 landen gelanceerd. Julie van Ongevalle, brand- en general manager van MAC in de Benelux, verwacht dat de collectie al voor de kerst uitverkocht zal zijn.

“MAC is er niet alleen voor visagisten, we werken graag samen met allerlei artistieke mensen. Het gaat ons niet in de eerste plaats om de bekendheid van ons merk, we houden er vooral van creatief te zijn en het talent te benadrukken", benadrukt Van Ongevalle.

In Nederland is de lijn alleen te koop bij de MAC-winkel in Amsterdam.