AMSTERDAM - Kate Moss selecteert de elf mooiste foto’s uit haar modellencarrière en maakte met James Danziger 30 exclusieve portfolio’s om deze te verkopen tijdens de Miami Art Fair.

Onder andere fotografen Mario Testino, Juergen Teller, David Sims en Mert & Marcus maakten de beroemde foto’s die binnen de selectie van de favorieten van Kate Moss vallen.

Het model vertelt aan New York Times dat de zwart-wit foto die haar ex-vriend Mario Sorrenti maakte, haar absolute favoriet is.

Bevriend met kunstenaars

Kate Moss is aan de kunstwereld gebonden sinds ze tien jaar geleden meewerkte aan de serie Young British Artists voor een kunstuitgave van de Britse Vogue.

“Daardoor ben ik bevriend geraakt met een aantal kunstenaars. Veel van hen, eigenlijk. We zagen elkaar ook buiten het werk, gingen naar feestjes en door de jaren heen vroegen ze me voor bepaalde projecten”, aldus Moss tegen Telegraph.

Moss als muze

Veel kunstenaars benoemden Moss als hun muze. Zo poseerde ze naakt en zwanger voor Lucien Freud en als een Sfinx voor Marc Quinn.

Voor dit project werkt Moss samen met James Danziger van Danziger Projects. Ze zocht haar favoriete foto’s uit en Danziger ontwierp een gelimiteerde oplage van dertig portfolio’s.