AMSTERDAM - Enkele maanden geleden klaagde modellenbureau Next het bureau Ford aan voor het stelen van hun grootste geldinbrengers Karmen Pedaru, Anna Aleksandra Cywinska, Anna Maria Jagodzinska. De drie modellen draaien de rollen om en klagen Next aan.

De aanklacht luidt dat Next ‘honderden duizenden dollars van de modellen heeft achtergehouden voor boekingen in de Verenigde Staten’.

Volgens Jennifer Bougher, de advocate van Karmen Pedaru, is het vooraanstaande modellenbureau de Poolse schone meer dan 300.000 euro verschuldigd en eist zij een schadevergoeding van 750.000 euro.

Schadevergoeding

De Russische Jagodzinska is uit op 173.000 euro en volgens het Estse model Cywinska, krijgt zij nog 22.000 euro van het bureau. Beide modellen eisen, net als Pedaru, een schadevergoeding van 750.000 euro. Volgens New York Post was er geen directe vertegenwoordiger van Next aanwezig voor commentaar.

Next huist bekende en succesvolle gezichten in de modellenwereld als Abbey Lee Kershaw, Anja Rubik, Karlie Kloss en de Nederlandse Yfke Sturm.