NEW YORK - Hoewel de Lanvin voor H&M collectie in Nederland pas vanaf vandaag in de rekken hangt en online verkrijgbaar is, ging de verkoop in Amerika zaterdag al van start.

De verkoop ging van start in 24 winkels in Amerika en op Fifth Avenue in New York stonden 300 mensen in de rij om hun slag te slaan.

De ontwerper, Alber Elbaz, reed er met zijn auto langs om te kijken of er daadwerkelijk een rij stond. "Ik kan het niet geloven. Ik was er zeker van dat er niemand in de rij zou staan. Ik raakte zelfs een beetje in paniek", zo zei de ontwerper vanuit zijn auto volgens Women's Wear Daily.

In de rij waren er mensen bij die zelfs meer dan een halve dag in de rij hadden gestaan om naar binnen te mogen. In de winkel in New York gaven een aantal klanten zoveel aan de Lanvin voor H&M collectie uit dat ze er een echte van hadden kunnen kopen.

Grote bedragen

Zo gaf Nicole Eng, een 27-jarige grafisch ontwerpster, meer dan 1.200 euro uit. "Deze collectie was mijn introductie tot Lanvin. Ik heb nooit eerder zoveel uitgegeven", aldus Eng.

Ook voor het online shoppen stond een denkbeeldige rij. Wensen Ho, gaf meer dan 2.210 euro uit en kocht alles uit het vrouwenassortiment voor zijn vrouw. "Ze is zwanger en ze kan er niet bij zijn, daarom doe ik het voor haar", zo meldt Ho.

In Nederland ligt de online shop inmiddels plat. 'Probeer nogmaals' is de enige optie die gegeven wordt.