AMSTERDAM - Lanvin voor H&M presenteerde donderdagavond een haute couture catwalkshow in hotel The Pierre in New York. De creaties waren stuk voor stuk customized ontwerpen uit de Lanvin voor H&M collectie die vanaf 23 november in de winkels ligt.

Bekende modellen als Dree Hemingway, Pixie Geldof en Anna Dello Russo, hoofdredactrice van de Japanse Vogue, liepen mee in de show. Daarnaast waren er vele grote ontwerpers aanwezig, zo liepen onder andere Anna Sui, Tory Burch en Alexander Wang over de rode loper.

Het is de eerste keer dat een ontwerper die een samenwerking met H&M aangaat, een coutureshow neerzet.

Lanvin Kenmerken

Alber Elbaz, artistiek directeur van Lanvin, is bij het ontwerpen van de damescollectie voor H&M uitgegaan van de kenmerken van Lanvin om ervoor te zorgen dat ieder afzonderlijk item herkenbaar is als Lanvin-ontwerp.

De herencollectie, ontworpen door Lucas Ossendrijver, ontwerper van de herenlijn van Lanvin, weerspiegelt de complete visie van het merk op herenkleding. Het is een geheel nieuwe garderobe bestaande uit begerenswaardige, up-to-date gebrachte klassiekers, zoals smokings die overdag gedragen kunnen worden en joggingbroeken die een geheel nieuwe sportieve twist toevoegen.

Samenwerking

Margareta van den Bosch, creatief adviseur van H&M, is ontzettend blij dat H&M de ‘meesterwerken’, zoals zij de ontwerpen van Alber Elbaz noemt, aan hun klanten kan aanbieden.

“Het is fantastisch om mee te maken hoe creatief Alber Elbaz zijn ontwerpen inzet om een couturebelevenis tot stand te brengen voor onze exclusieve modeshow in New York. De samenwerking was één grote”, aldus Van den Bosch.

Goed doel

De speciale Lanvin for H&M ontwerpen die tijdens de haute couture-show zijn getoond, worden samen met vijf originele en gesigneerde schetsen van Alber Elbaz ter veiling aangeboden. De gehele opbrengst komt ten goede aan het ‘All for Children’-project van Unicef.

Lanvin voor H&M coutureshow