AMSTERDAM - De excentrieke modeontwerper John Galliano mag ook dit jaar weer een grote kerstboom ontwerpen voor het Claridge’s hotel in Londen. Het vijfsterren hotel nodigde Galliano voor de tweede keer uit om een grote kerstboom in de lobby op te tuigen.

John Galliano, tevens hoofdontwerper van Dior, liet zich voor de boom inspireren door de onderwaterwereld. De zogenaamde Under the Sea kerstboom is versierd met zilverkleurige blaadjes, roze koraal, zeepaardjes, anemonen, zeesterren en kwallen.

Het vijfsterrenhotel zet elk jaar van 25 november tot 5 januari een grote kerstboom in de lobby om het hotel een feestelijke sfeer te geven.

De samenwerking met Galliano beviel zo goed dat Thomas Kochs, hotelmanager van Claridge’s, besloot hem weer uit te nodigen. "Na de spectaculaire boom van Galliano vorig jaar, konden we niet wachten om zijn nieuwe spraakmakende ontwerp te zien", zo meldt de manager tegen de Britse Vogue.

Feestelijk seizoen

Galliano is eveneens enthousiast. "Het magische interieur van Claridge’s blijft me inspireren. Ik wilde een onderwaterfantasie creëren met veel koraal, zeepaardjes, anemonen en kwallen, allemaal glinsterend als edelstenen, temidden van zilverkleurige blaadjes."

"Ik hoop dat we een kerstboom kunnen maken die net zo mooi is als zijn omgeving en een feestelijk seizoen bij Claridge’s inluidt", aldus de ontwerper.