AMSTERDAM - Donderdagavond vond in het Concertgebouw in Amsterdam de vierde editie van de Marie Claire Prix de la Mode plaats. Elk jaar mogen een aantal nationale en internationale namen een award voor hun onderscheidende bijdrage aan de mode in ontvangst nemen.

Dit keer was de eer aan Eva Jinek om de prijswinnaars bekend te maken. Tijdens een diner werden awards in acht verschillende categorieën toegekend.

Het Nederlandse model Patricia van der Vliet, die tweede werd tijdens de vierde editie van Holland's Next Top Model, nam het stokje van Cato van Ee over en nam de award voor Best Model in ontvangst.

Spijkers en Spijkers ging naar huis met de award voor Best National Designers. “Deze prijs is een geweldige boost om onze internationale strategie verder uit te bouwen", aldus het modeduo. Ontwerpster Vivienne Westwood liet weten zeer vereerd te zijn met haar Lifetime Achievement Award.

Overige awards

Max Mara nam de award voor Best Fashion House in ontvangst en de prijs voor Best Accessory Line ging naar Pucci. Olcay Gulsen mag zich met haar lijn Supertrash Best Fashion Entrepeneur noemen en Tjitske Reidinga won de Style Icon award.

May-Britt Mobach, hoofdredactrice van Marie Claire voelt zich vereerd om elk jaar opnieuw de awards uit te mogen reiken aan de grote namen in de mode-industrie. “Het is uniek om te zien waar talent, passie en mode elkaar raken. Met al deze grote geesten in één betoverende ruimte, kan ik niet anders dan diep en nederig buigen”, aldus Mobach.

Prix de la Mode