AMSTERDAM - Givenchy sleept BCBG Max Azria voor de rechter vanwege een tas die teveel op een ontwerp van het luxe modehuis zou lijken. BCBG maakte in de ontwerpen volgens Givenchy gebruik van hun onderscheidende elementen.

Givenchy heeft geen patent op het ontwerp van de specifieke tas waar het om gaat, maar gaat niet akkoord met de kopie van BCBG. Het verwijderbare hengsel van de zogenaamde Nightingdale, het gebruik van twee dezelfde hengsels, de platte bodem en de decoratieve, dubbelgestikte horizontale en verticale strepen aan de buitenkant, zorgen volgens het luxe merk voor een onderscheid in vier verschillende quadranten.

Givenchy moet, om een kans te maken bij de rechtzaak, aan kunnen tonen dat het publiek de BCBG-tas met de Nightingdale identificeert, zo meldt de blog Intellectual Property Trademark.

Schadevergoeding

BCBG wordt ervan beschuldigd voordeel te halen uit Givenchy’s goede naam door het verkopen van de Rembrandt en andere handtassen die opzettelijk gekopieerd zijn. Volgens Givenchy zijn de tassen 'naad-voor-naad en stiksel-voor-stiksel, met onderscheidende elementen van de Givenchy Nightingal tas' gekopieerd.

Naast een financiele schadevergoeding, eist Givenchy dat de tassen van BCBG uit de schappen worden gehaald en niet meer verkocht worden.