AMSTERDAM - Onderzoekers van de Concordia universiteit in Canada zijn van mening dat de lengte van de vingers van een man laten zien hoe rijk hij is. Zij deden onderzoek onder 415 mannen en vrouwen door het meten van vingerlengtes en het afnemen van een persoonlijkheidstest.

Bij vrouwen zijn de ring- en de wijsvinger vaak even lang, bij mannen is de ringvinger vaak veel langer dan de wijsvinger. Hoe langer de ringvinger is, hoe mannelijker, maar ook hoe rijker de man is, volgens het onderzoek.

Mannen met een lange ringvinger gaan recht op hun doel af en accepteren geen 'nee' als antwoord, of het op financieel gebied is of in de liefde. De betrouwbare man zou juist een langere wijsvinger hebben dan de ringvinger.

Testosteron

Uit het onderzoek komt naar voren dat een hoog testosteron-gehalte, de groei van de wijsvinger aanzienlijk vertraagt in vergelijking tot de andere vier vingers, met uitzondering van de duim.

"Het interessante is dat blootstelling aan testosteron in de baarmoeder van zo'n grote invloed is. Hoe meer testosteron, hoe meer risico's een man later in het leven, en dus ook op financieel gebied, durft te nemen", aldus één van de onderzoekers.

De studie vond geen link tussen de lengte van vrouwenvingers en haar bereidheid om risico's te nemen op bijvoorbeeld financieel gebied.

Seksuele geaardheid


Eerdere studies tonen aan dat mannen met een lange ringvinger vaker agressief zijn en veel relaties hebben, zo meldt Daily Mail.

Enkele wetenschappers zijn er zelfs van overtuigd dat de lengte van vingers in verband staat tot de seksuele geaardheid.