AMSTERDAM - De National Arts Club in New York houdt een ongewone expositie. In samenwerking met bekende fotografen, kunstenaars en modeontwerpers presenteert het museum het project Contemporary Magic: A Tarot Deck Art Project.

Verschillende bekende namen lieten hun kunsten los op tarotkaarten. In totaal werkten 78 kunstenaars, fotografen en modeontwerpers samen om een eigenzinnig tarotdeck te ontwerpen voor het project waarin mode, kunst en magie samenkomen, zo meldt Stylelist.

Grote namen

Eén van de fotografen die meewerkte aan het project is de controversiële Terry Richardson, die voor de gelegenheid zichzelf eens aan de andere kant van de lens zette. Het resultaat is een foto van zichzelf waarop hij twee pistolen in zijn handen houdt.

Onder andere mode-ontwerpers Marc Jacobs, Vivienne Westwood, Karl Lagerfeld en schoenenkoning Christian Louboutin maakten ook een eigen interpretatie van de voorspellende kaarten.

Opvallende kaarten

Zo ontwierp Louboutin de Nine of Cups kaart, die staat voor genotzucht en macht, met als afbeelding een rokende en drinkende vrouw, spelend met haar stilettohakken.


De Amerikaanse ontwerper Marc Jacobs ontwierp een vrij opvallende kaart door een foto te gebruiken van model Kristen McMenamy die haar kruis aan de camera laat zien.

Vivienne Westwood gebruikte voor haar versie een foto van Pamela Anderson in een golfcaddy. Haar kaart staat voor verandering en het inslaan van nieuwe wegen.