AMSTERDAM – Meer dan drie miljoen vrouwen kregen medische hulp of zijn al eens naar het ziekenhuis gebracht na een ongelukje door het lopen op hoge hakken.

Onderzoek onder 3.000 vrouwen tussen de 18 en 65 wijst uit dat een vijfde hun enkels ooit verdraaide of een spier scheurde door het dragen van hoge hakken. Een derde viel door extreem schoeisel plat op haar gezicht, waarbij een enkeling zelfs haar tanden beschadigde of haar polsen brak.

Andere ongelukken die in de poll naar voren kwamen, zijn gebroken enkels en verdraaide knieën.

Blijven dragen

Zes op de tien vrouwen zegt vrolijk haar oncomfortabele schoenen te blijven dragen, alleen al voor de complimenten die zij tijdens een avond uit over haar schoenen ontvangt, zo meldt Daily Mail.

Lisa McCarten, werkzaam bij een schoenenspecialist op het gebied van comfort, verbaast zich over de hoeveelheid pijn en ongemak die vrouwen doorstaan voor het dragen van hoge hakken of een slecht passende impuls aankoop in de uitverkoop.

“Vrouwen kopen een paar schoenen dat goed bij een bepaalde outfit past, ze maken zich later pas zorgen om de pijn die met de schoenen gepaard gaat”, zo verklaart McCarten de uitslag van de poll.

De poll vertelt dat de schoenen van 89 procent van de ondervraagden al eens een avond hebben verpest. Slechts 2 procent geeft aan geen hoge hakken te dragen.