AMSTERDAM - Uit een poll, uitgevoerd door een website met kortingscodes, blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden tegen hun vriendinnen liegt over het prijskaartje van nieuwe kleding.

Onderzoek onder 1.121 vrouwen in Engeland wijst uit dat 56 procent van de vrouwen tegen hun vriendinnen liegt over het prijskaartje van hun nieuwe kleding. Ze geven het kledingstuk vaak een lagere prijs dan wat ze er voor hebben betaald.

Meer dan één op de tien ondervraagden schaamt zich wanneer zij een grote aankoop doen. Daarbij winkelt 69 procent liever in goedkoper winkels, dan in designerwinkels.

Trots op een koopje

Volgens het onderzoek, uitgevoerd door een website met kortingscodes, is 36 procent van de vrouwen trots op zichzelf wanneer zij een koopje vinden. Daarnaast geeft zelfs 13 procent aan het grootste deel van hun aankopen in de uitverkoop te doen.

Twee derde van de ondervraagden met een relatie, geeft aan regelmatig tegen hun partner te liegen over nieuwe aankopen. Dat het item goedkoper zou zijn dan het daadwerkelijk was of dat het in de uitverkoop was, zijn veel gebruikte smoezen.

Recessie

Mark Pearson, voorzitter van My Voucher Codes legt de bevindingen uit. "De recessie heeft ons allemaal geleerd om te winkelen met een gezond verstand."

"Wanneer mensen door een periode gaan waarin het budget een beetje krap is, zal dit nog lang invloed op hen hebben en ervoor zorgen dat zij in de toekomst wat voorzichtiger met hun geld omgaan", aldus Pearson.