ZÜRICH - Ter gelegenheid van de Charles Vögele Fashion Days, presenteerden Penélope en Mónica Cruz woensdagavond aan meer dan 1.000 gasten hun collectie. De eerste Cruz collectie is onderdeel van de Zwitserse modeketen Charles Vögele.

De twee zusjes zijn sinds het voorjaar van 2010 het nieuwe gezicht van het merk en mochten nu zelf een collectie ontwerpen. Tijdens de eerste Charles Vögele Fashion Days in Zwitserland toonden ze hun collectie Biaggini Violet, die in 100 geselecteerde Charles Vögele winkels verkrijgbaar is.

De actrices waren erg betrokken bij de ontwikkeling van hun eigen collectie en kozen de snits, materialen en kleuren zelf uit. Elk individueel ontwerp komt daadwerkelijk van de Cruz zusjes en waar nodig, werden enkele aanpassingen gedaan.

Grote wens

Mónica geeft aan dat het altijd al hun wens was om een eigen collectie voor Vögele te ontwerpen.

"Penélope en ik hebben een individuele stijl, die overeenkomt met onze persoonlijkheid en ons karakter. De manier waarop iemand zich kleed zegt heel veel over zijn of haar persoonlijkheid. Daarbij zijn we dol op mode. De kans om deze collectie te ontwerpen, zien wij dan ook als een geschenk", zo meldt zij volgens Vögele.

Klassiek thema

De Spaanse zusjes ontwierpen een collectie met het thema avondmode, die bestaat uit veertig outfits in totaal. In de collectie zitten lange avondjurken, jurken in cocktailvariant en de 'little black dress'.

Qua kleuren hielden de zusjes het eenvoudig met zwart, knallend rood en warme groentinten.

De gasten van Charles Vögele Fashion Days kregen ook alvast een voorproefje van de lente/zomer collectie te zien, die eveneens door de twee ontworpen is. Daarin overheersen denim, katoen, blauwtinten en neutrale kleuren als grijs en perzik.

Zusjes Cruz voor Charles Vögele