AMSTERDAM - Acht dagen na de aanklacht van de Hells Angels tegen de ontwerpen van Alexander McQueen is er een schikking tot stand gekomen. Het modehuis, het warenhuis Saks Fifth Avenue en de webshop Zappos vernietigen alle items die refereren aan de motorbende.

De motorbende sleepte Alexander McQueen, Saks Fifth Avenue en Zappos voor de rechter, omdat zij zonder toestemming producten van Alexander McQueen verkopen met het doodshoofd ontwerp van de Angels.

De drie gaan er volgens Hells Angels advocaat Fritz Clapp mee akkoord om alle ringen, tassen, jurken en shawls waarin het logo van de bende voorkomt, uit de schappen en van de webshop te verwijderen.

Verkochte producten

Daarnaast gaven Alexander McQueen, Saks en Zappos aan alle verkochte spullen terug te halen en te vernietigen.

Volgens WWD wordt dat een grote opgave, aangezien niemand precies weet hoeveel er al is verkocht en omdat de meeste klanten waarschijnlijk niet graag hun items in zullen leveren.

Financiële schade

De Hells Angels eisen naast de vernietiging ook een schadevergoeding voor het profijt dat Alexander McQueen, Saks en Zappos van hen hebben gehad. Hierover is echter nog geen uitspraak gedaan.