Maandagmorgen en ik zit met een grijns aan mijn bureau, de focus ligt vandaag ietwat moeilijker dan normaal. Een erg druk weekend achter de rug, afgelopen weekend was namelijk één van de grootste feestweekenden in New York en dat is nog duidelijk te voelen in mijn lichaam. Halloween!

Iedereen denkt bij Halloween natuurlijk meteen aan een kinderfeest, waarbij kinderen langs huizen gaan om snoep op te halen. Ze komen met zakken snoep thuis en ze zijn inderdad altijd erg enthousiast van het idee.

In New York is het ook een enorm feest voor volwassenen, het wordt niet alleen in clubs en restaurants, maar ook bij mensen thuis groots gevierd.

Doordat Halloween dit jaar op zondag viel, waren er vrijdag, zaterdag én zondag feesten. Eén grote verkleedpartij. Vrijdag hield Cipriani een van de grotere feesten downtown, daar liep natuurlijk van alles rond. Er was een etentje en in vrij korte tijden stonden de mensen dansend op de tafels, iedereen zag er weer prachtig uit.

Eén van mijn favorieten van die avond was Aurelie, een heel mooi Frans model, die verkleed was als lamp. Ze had een mooi gouden catsuit aan en een lampenkap op haar hoofd. In de lampenkap zat zelfs een lichtje dat aan ging, erg grappig!

De Chileense mijnwerkers waren ook van de partij, meesteressen waren er in overvloed en er liepen een paar Avatar-karakters rond. Zelf hadden we ons alvast aangepast aan het feest dat de volgende avond plaats zou vinden bij vrienden in de village.

Zij organiseren elk jaar een feest met een ander thema, dit jaar was het Calder & Circus. Elk jaar is het thema geïnspireerd op een artiest, Alexander Calder is een Amerikaanse artiest die bekend staat om zijn mobiele en miniatuur-circussen.

We hadden besloten ons te verkleden als circusartiest en ik moet zeggen dat dat goed gelukt was. Met de hulp van een goede vriendin uit Nederland hebben we nog en paar hele goede items te pakken gekregen. We zagen er erg goed uit, al zeg ik het zelf, haha...

Die zaterdag was het wel even zwaar om mezelf weer in een outfit te hijsen. Normaal gesproken zou het een gewone avond zijn, maar dit feest is altijd waanzinnig om mee te maken. Eenmaal aangekomen in de Brownstone was het dan ook alle moeite waard.

Het feest is iets unieks, niet alleen door het decor dat er elk jaar zo fantastisch uitziet, iedereen doet altijd enorm zijn best om er ongelooflijk uit te zien. De crowd is ook altijd erg leuk, de crème de la crème uit onder andere de kunst-, mode- en filmwereld van New York is aanwezig en de eerste uren keken we dan ook onze ogen uit.

Er was een optreden àla Cirque du Soleil waarbij een man een ballon opblies en er uiteindelijk zelf in kroop en na een paar waanzinnige optredens begon het feest lekker op gang te komen.

De beste outfits die avond zijn er te veel om op te noemen. Ik hoorde dat Allison, de gastvrouw, een boek uit gaat brengen van de Halloween-avonden. Dat lijkt me een heel leuk idee, only in New York!

Frederique.