AMSTERDAM - Volgens het onderzoek van schrijver en grafisch vormgever David McCandless is maandag veruit de populairste dag om een einde aan een relatie te maken. Ook de periode vlak voor 'springbreak' en twee weken voor Kerstmis zijn in trek.

David McCandless deed onderzoek naar het uitgaan van relaties in Amerika en maakte hier grafiek van. Hij gebruikte meer dan 10.000 updates in de relatie-status van Facebook-leden om deze grafiek te kunnen vormen.

Uit deze grafiek komt naar voren dat de meeste relaties op de klippen lopen vlak voor springbreak, voor Amerikaanse studenten de lentevakantie waarin zij de bloemetjes buiten zetten op plekken als Cancun in Mexico. Deze periode valt vlak na Valentijnsdag.

De tweede grote scheidingspiek van het jaar is twee weken voor Kerstmis, terwijl de minste relatiebreuken plaats vinden op Eerste Kerstdag. "Wie zou dat ook doen?", vraagt McCandles zich volgens CNN af.

Andere populaire dagen

Naast springbreak en de periode voor de feestdagen, zouden ook op 1 april, in de zomervakantie en op alle maandagen de meeste Facebook-leden hun status veranderen in 'single'. Herfst blijkt de meest veilige tijd van het jaar.

De grafiek.