AMSTERDAM - Het Nederlandse bedrijf Suit Supply moet zijn nieuwste campagne Shameless van hun Facebook pagina verwijderen. De campagne zou aanstootgevend zijn.

Het Nederlandse bedrijf heeft volgens Facebook de titel van de campagne, Shameless, iets te letterlijk genomen. De foto's laten onder meer een man in pak zien die een vrouw van achteren op de keukentafel 'neemt' en een man, wederom in pak, die het rokje van een dame optilt.

Erotisch tintje

Suit Supply omschrijft de beelden zelf als 'erotische taferelen'.

Vlak na de publicatie zorgde de campagne al voor veel reacties, maar nu wil Facebook dat de beelden niet meer op de Facebook-pagina van het pakkenmerk te zien zijn.

Overdreven reactie

Een woordvoeder van Suit Supply vindt de reactie van Facebook verbazingwekkend. "Het is een zorgvuldig, artistiek vormgegeven campagne, gemaakt door Carli Hermès, een van de beste fotografen ter wereld."

"Ik vind het een oppervlakkige reactie, dat geeft dan wel weer aan dat een sociaal platform als deze er niet is wanneer er echt iets interessants is om over te discussiëren", aldus de woordvoerder.

"Het moet dan altijd op zijn Amerikaans, volgens alle regeltjes en vooral op safe. Dat haalt het interessante van zo'n platform weg."

De campagnefoto's.