AMSTERDAM - Gap Inc. kondigt aan uit te gaan breiden in negen Europese landen. Voor deze negen landen is het dan mogelijk om de collecties van Gap en Banana Republic online te kopen op de speciaal daarvoor gelanceerde website.

Europese klanten kunnen op de Engelse versie van de webshop kopen en betalen in Britse ponden. Eerder al werd deze site gelanceerd voor Britse klanten.

"De Europese bestellingen worden vanuit ons distributiecentrum in Safford in Engeland bezorgd. Gap Inc. is vanaf begin 2011 van plan om naar meer dan twaalf landen in Europa te verzenden", aldus Gap volgens The Financial.

Volgens Gap zullen voor Europese klanten dan ook de ponden in euro's veranderen, terwijl Britse kopers in hun eigen munt kunnen blijven betalen.

Europese URL

Stephen Sunnucks, manager van Gap Inc. Europa, is erg blij met de uitbreiding. "Ik kan niet wachten tot de lancering van gap.eu en bananarepublic.eu in de negen extra landen."

"Op deze manier hebben meer Europese klanten toegang tot onze merken. Het distibutiecentrum in Europa biedt ons de mogelijkheid om de webshop te blijven uitbreiden", aldus Sunnucks.

Verdere uitbreiding

Naast de Europese plannen, gaat het Amerikaanse bedrijf ook wereldwijd, het is de bedoeling dat uiteindelijk in totaal 80 landen online kunnen winkelen. Daarnaast opent Gap Inc. winkels in China en Australië.

Eind 2010 komen de eerste Gap en Banana Republic winkels naar Europa, zij zullen hun deuren openen in Italië.