AMSTERDAM - In juli begingen drie grote modetijdschriften een grote blunder door hetzelfde jurkje van het luxe label Miu Miu tegelijkertijd op hun cover te zetten. Een goud Balmain jurkje doet het nog eens over en staat op maar liefst zes verschillende covers.

Het gouden glitterjurkje dat Anja Rubik tijdens de herfstshow van Balmain droeg, staat op de voorkant van zes grote modetijdschriften.

Zo draagt Claudia Schiffer het op één van de veertig covers die zij deed voor het 40-jarig jubileum van het Duitse tijdschrift Zeit. Anna Della Russo, hoofdredactrice van de Japanse Vogue, draagt het voor het tijdschrift 10 en model Natalia Vodianova werd in het ensemble gestoken voor het decembernummer van de Britse Harper's Bazaar

Vogue

Vogue maakte het wel erg bont, met Cindy Crawford in het gouden jurkje op de cover van de Indiaase Vogue, Abbey Lee in dezelfde Balmain op de voorkant van het nummer van augustus in de Duitse variant.

De Spaanse Vogue doet er nog een schepje bovenop door ook Toni Garn ook in het jurkje op de cover te zetten, zo meldt New York Magazine.

Nog meer covers

Tot nu toe sieren alleen modellen, behalve Anna Della Russo, de covers in het glitterjurkje. Volgens geruchten zal de Amerikaanse actrice Anne Hathaway in "Balmain met glitters" op de cover van het decembernummer van de Britse Elle staan.

Hoewel dit jurkje niet de enige met glitters was op de catwalk van Balmain, bestaat de kans dat Balmain-gekte op de covers nog niet voorbij is.

De covers.