AMSTERDAM - Volgens onderzoek zouden degenen met een speelse of lichamelijke manier van flirten, de kortste en minst serieuze relaties aantrekken. Beleefd en oprecht flirten levert een partner voor langere tijd op.

De resultaten komen uit een onderzoek waarbij gekeken werd naar de communicatie in de liefde bij 5.100 mensen. Zij vulden een vragenlijst in over de manier waarop zij flirten en hun relatiegeschiedenis.

Jeffrey Hall, onderzoeker aan de Universiteit van Kansas, constateerde vijf verschillende soorten flirten, traditioneel, lichamelijk, oprecht, speels en beleefd.

Hoewel alle ondervraagden gebruik maken van elk van deze stijlen, domineerde bij de meesten maar één manier van flirten. Dit zou invloed hebben op de relatie die een persoon aangaat.

Anders flirten

Volgens Hall zouden mensen die verkeerde personen aantrekken, hun flirtgedrag aan moeten passen voor meer succes in de liefde en de kans op een langere relatie, zo meldt Telegraph.

"Flirten zegt iets over de persoonlijkheid van iemand. Ik zeg niet dat een flirtstijl compleet veranderd kan worden, maar een paar kleine aanpassingen kunnen al leiden tot het vinden van de juiste persoon", aldus Hall.

"Het vroegste stadium van een relatie is belangrijk voor het succes van een langere relatie en zelfs het huwelijk."