AMSTERDAM - Beautyingrediënten te over die enkel het resultaat zijn van hardwerkende marketingafdelingen. De website Cosmopinie kijkt verder dan een populair merk of commercie en houdt beautyingrediënten uitgebreid tegen het licht. Deze week: Ginkgo Biloba.

Gingko Biloba, zo ook op de ingrediëntenlijst van een cosmeticaproduct te herkennen, is een Japanse notenboom welke een eeuwenoud levend fossiel is.

Aan de inhoud van de zaden of vruchten van deze boom, die overigens erg zouden stinken, worden heilzame eigenschappen toegeschreven. De bladeren worden in China al tijden gebruikt om onder andere huidziekten te behandelen.

Het is bewezen dat extract van de bladeren de bloedsomloop verbetert en om die reden wordt het vaak gebruikt in anti-cellulitis producten, hoewel de werking specifiek daartegen niet is aangetoond.

Anti-oxidant

Daarnaast is Ginkgo Biloba extract, dankzij de flavonoïden die het bevat, een anti-oxidant. De zaden hebben een anti-bacteriële werking. Zowel olie als extract van de zaden, wortels en bladeren, worden daarom gebruikt in tal van gezichtscrèmes.

De gezondheidsrisico's van gebruik van Ginkgo Biloba op de huid zijn bekend als nihil.

Gerecenseerde producten met Ginkgo Biloba:

Rituals Hand Therapy - beoordeling: 4.3 uit 5

Dermalogica Daily Microfoliant - beoordeling: 4 uit 5

Yes to Carrots shampoo - beoordeling: 3.8 uit 5