AMSTERDAM - De vleesjurk van Lady Gaga intrigeerde Marc Sherry, eigenaar van een restaurant in Amerika zo erg, dat hij besloot er zelf ook één te maken.

Het keukenteam van Old Homestead Steakhouse in Meatpacking District in New York, stelde de outfit samen uit porterhouse rundvlees steaks voor de jurk, een rib eye broek, laarzen van kobe rundvlees en een bijpassende ketting van mergpijpjes.

Sherry's maag draaide zich om toen hij de jurk van Lady Gaga tijdens de MTV Music Awards zag. Hij noemt de jurk van de popsensatie erg onsmakelijk, omdat deze was gemaakt van riblappen, zo meldt NY Dailynews.

Volgens eigenaar Sherry is zijn versie van de aparte jurk gemaakt van vlees dat goedgekeurd is door de Amerikaanse autoriteit van waren.

Eigen versie

Het keukenteam naaide het vlees met bindgaren voor slagers aan elkaar. “Het is een leerproces en ik denk dat we behoorlijk goed bezig zijn,” zegt chef-kok Oscar Martinez. “Ik ben geen Oscar de la Renta als het op ontwerpen aankomt.”

Serveerster Mery Lopez trok de jurk aan en poseerde voor het restaurant in het eetbare kledingstuk. “Het is zwaar en vies, maar het is zoals het is en ik vind het leuk."

In de verkoopOld Homestead verkoopt de jurk voor bijna 72.000 euro, samen met een goodiebag gevuld met filet mignon, chocoladesaus, kobe burgers en maïs.

“Draag de jurk voor een uur, heb er plezier mee… Dan heb je waarschijnlijk voor zes maanden genoeg vlees in de vriezer,” suggereert Sherry. “Dan is het een goede investering.”

De knock-off van de vleesjurk van Lady Gaga.