AMSTERDAM - De stylisten van WeLikeFashion.com vertalen voor NU wekelijks een catwalktrend naar de kledingkast. Dit keer een lofzang voor beestachtig bont.

Hoeden, jassen, tassen en schoenen, alles is deze winter met een zacht pelsje versierd. Voor dat warme en fuzzy effect is het allang niet meer nodig andermans vacht te gebruiken.

Designers gingen op steilexpeditie en kregen het voor elkaar om op behoorlijk overtuigende manier een alternatief om bont in hun collectie te verwerken. Deze winter maakt fake fur, dat ooit werd gezien als goedkoop en duidelijk te onderscheiden van ‘the real thing’, de meest simpele outfit classy. Faux fur is hot.

Go faux

De jas van nepbont is een musthave deze winter. Burberry Prorsum combineerde een korte variant met romantische voile jurken.

Karl Lagerfeld zorgde bij Chanel voor een ware yeti-explosie. “Nep is niet chique...maar nepbont wel”, aldus de ontwerper. De oermodellen in de show van Chanel waren van top tot teen gehuld in de harige stof. Lagerfeld combineerde faux fur-jassen met hoge fun fur-laarzen, dikke maillots en korte rokken.

Fake it

De bonte pracht is voornamelijk in neutrale tinten terug te vinden. Zoek de combinatie in simpele, luxe basics in kleuren als khaki en zwart.

Geen fan van faux, maar liever ook geen bont? Kies dan voor het alternatief van veren of zijden franje.

Style tips

Vergeet niet dat faux fur zwaarder doet lijken. Houd het simpel en kies met een voller postuur voor een faux vest in plaats van een lange jas.

Appelvormig? Ga dan voor een halflange of lange jas en draag deze met een riem, voor een slanker ogend silhouet. Combineer de jas met een voile jurkje voor een contrastrijke look of draag ‘m met een skinny jeans.

’s Avonds creëer je een glamoureuse look door de jas over een party dress te dragen. Zorg bij accessoires van faux fur dat ze gemakkelijk uit te trekken zijn, zodat het binnen ook nog een beetje uit te houden is. Maak het niet te bont deze winter.

Trend Report: Beestachtig bont