AMSTERDAM - Al sinds september vorig jaar is modehuis Gucci bezig met de ontwikkeling van een hippere variant van de 3D bioscoopbril. Het merk kondigde onlangs aan dat het ‘langverwachte’ montuur vanaf december verkrijgbaar is.

Gucci omschrijft de bril zelf als “een pilotenbril in glimmend zwart met een retro jaren tachtig uitstraling.”

Volgens het merk zou de bril oorspronkelijk al eerder dit jaar zijn uitgebracht als deel van de Gucci Eyeweb zonnebrillencollectie, ontworpen door creatief directeur Frida Giannini.

De bril is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen en zal alleen in de Gucci winkels in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn, zo meldt Stylelist .

High-tech bril

Dragers van de bril kunnen, volgens het persbericht van Gucci, zich nog steeds goed zien als ze een blik in de spiegel willen werpen. “De Gucci 3D brillen zijn voorzien van een high-tech laagje dat het mogelijk maakt voor de drager om zichzelf zonder vervorming in de spiegel te zien.”

Recentelijk onderzoek toont aan dat het delen van 3D brillen met andere bioscoopbezoekers alle behalve hygiënisch is.

“3D brillen zijn een perfecte plek voor ziektekiemen. Virussen worden hoofdzakelijk door de ogen verspreid, dus wil de bioscoopbezoeker er zeker van zijn dat de bril schoon is wanneer hij deze opzet”, aldus Kelly Reynolds, microbioloog van de University of Arizona.